Ta med deg din egen takstmann på visning, så slipper du å kjøpe katta i sekken.

Det er lett å lytte til hjerte når man er på boligjakt – magefølelse er også viktig og lytte til – men hjernen (kunnskapen) er ofte viktigst å lytte til. Men kunnskapen må man ofte søkes ut over det som fremlegges og er tilgjengelig.

Mange som er på jakt etter sin drømmebolig føler seg ofte både litt alene og usikker. Megleren skal jo være en rådgiver for begge parter, men det er lett å kunne få en følelse av at han / hun er kun selgers representant. Megleren ønsker jo bare å oppnå best mulig pris for selger er det mange som tenker.

Mange synes kanskje også det er vanskelig å forstå eller tolke det som står beskrevet i Boligsalgsrapporten, i en takst eller i prospektet. Hva betyr det egentlig for meg i min situasjon som mulig kjøper av boligen?

Med en erfaren takstingeniør som bistår deg på visning

vil du selvfølgelig kunne få utdypende råd og vurderinger om boligens tekniske tilstand og behov for vedlikehold og oppgraderinger, men du vil også kunne få bistand til å vurdere beliggenhet, tomt, romløsninger, utleiemuligheter, utviklingsmuligheter osv.

En takstingeniør vil også kunne gi deg noen grove vurderinger hva du må gjøre, når og hvilken prioritering, samt et grovt overslag for hva det vil kunne koste.

Takstingeniøren vil kunne gi deg et bedre grunnlag for et mer forutsigbart boligkjøp.

Be gjerne megler eller selger om en privatvisning når du ønsker å ha med deg en takstingeniør på visningen.